Vinylstickers : Information / Montering

Våra vinylstickers skärs ut i högkvalitativ vinylfolie. Beräknad livslängd utomhus är 3 – 5 år, så om du sätter den på kylskåpet så lär den hålla längre än så.

Text/motiv skärs ut från vinylen så till skillnad från traditionella klistermärken så har dessa stickers ej någon vit kant runt om.

Vinylen är anpassad för montering på hårda, släta ytor. På porösa eller ojämna ytor fäster den inte lika bra. Vi rekommenderar ej att man fäster dekalerna på tapet.

Vinylstickers består av 3 lager, bärare, motiv och en genomskinlig applikationstejp.

Montering:

Mindre motiv behöver man inga verktyg för att montera. Säkerställ att ytan du ska montera på är ren, torr och fettfri.

  1. Med den transparenta applikationstejpen uppåt gnugga med fingrarna över motivet så att tejpen är ordentligt fäst mot vinylmotivet.
  2. Dra bort applikationstejpen försiktigt (lättast brukar vara att börja i en hörna och dra snett neråt över motivet), om motivet inte följer med tejpen så lägg tillbaka tejpen och gnugga lite igen.
  3. Montera motivet där du vill ha det.
  4. När motivet är på plats skrapa eller gnugga över hela motivet så att det fäster mot ytan.
  5. Dra bort applikationstejpen försiktigt, börja från en kant och dra tejpen snett nedåt. Om vinylen vill följa med tejpen så sätt tillbaka den och gnugga lite igen.

Större motiv blir lättare om du har ett plastkort typ kreditkort som du inte är rädd om eller en vinylskrapa. Rengör ytan du ska montera på så att den är ren, torr och fettfri. (Vanlig fönsterputs brukar fungera bra).

  1. Börja med att skrapa mjukt med plastkortet/skrapan över applikationstejpen så att vinylmotivet är ordentligt fäst mot tejpen.
  2. Lyft bort applikationstejpen försiktigt (lättast brukar vara att börja i en hörna och dra snett neråt över motivet), om motivet inte följer med tejpen så lägg tillbaka och gnugga eller skrapa med plastkortet igen.
  3. Montera motivet där det ska sitta, lättast brukar vara att börja från någon sida av motivet och “rulla” på det.
  4. När motivet är på plats skrapa eller gnugga över hela motivet så att det fäster mot ytan.
  5. Dra bort applikationstejpen försiktigt, börja från en kant och dra tejpen snett nedåt. Om vinylen vill följa med tejpen så sätt tillbaka den och gnugga/skrapa igen.

Om du monterat vinylen på exempelvis bil eller cykel så utsätt inte vinylen för något i ett par dagar, då det tar några dagar för limmet att fästa helt.